Χειμερινή γιορτή και κοπή πίτας του συλλόγου μας…

//Χειμερινή γιορτή και κοπή πίτας του συλλόγου μας…

Χειμερινή γιορτή και κοπή πίτας του συλλόγου μας…

Την Κυριακή 29/1/2017 στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη, οι αθλήτριες του συλλόγου μας σε δύο παραστάσεις (17:00 και 19:30), θα ζωντανέψουν το μουσικό παραμύθι «Το Μαγικό Βιολί» του Νίκου Ξανθούλη και της Μαριβίτας Γραμματικάκη, προβάλλοντας  τη δύναμη της μουσικής και της αληθινής αγάπης.
Ταυτόχρονα θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Το έργο:
Στην Γκριζούπολη, ο Βασιλιάς Οράτιος με τη βοήθεια του πιστού του υπηρέτη, του Πρόκα, απαγορεύει τη μουσική, το γέλιο, το χρώμα και τη χαρά. Οι πολίτες υποφέρουν από την κατάσταση που τους έχει επιβληθεί, αλλά φοβισμένοι όπως είναι, δεν αντιδρούν ακόμα και όταν οι νέοι νόμοι αγγίζουν τα παιδιά τους. Το αιώνιο παιδί, ο Έντυ, είναι ο μόνος που μπορεί να βλέπει χρωματιστούς κήπους και να ακούει μελωδικές καμπάνες. Αυτός είναι και η μόνη διέξοδος της Ρόζας, της κόρης του Βασιλιά. Η δύναμη της μουσικής θα του ξυπνήσει αναμνήσεις που θα επαναφέρουν τη χαρά, τα χρώματα, τις νότες και θα μας αναδείξει το μεγαλείο της αγάπης.”

Η δύναμη της μουσικής με τους μελωδικούς ήχους και τα τραγούδια δημιουργούν την ιστορία και την ατμόσφαιρα του μουσικού παραμυθιού για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις αξίες της αγάπης, του ελεύθερου πνεύματος και της ανιδιοτέλειας ώστε το καθένα, μετά το τέλος της παράστασης, να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτές τις αξίες και να νοιώσει πιο δυνατό απέναντι στα προβλήματα που μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει.

2017-01-18T14:39:31+02:00 18 Ιανουαρίου, 2017|