Καλωσήλθατε στην Ιστοσελίδα μας

/Καλωσήλθατε στην Ιστοσελίδα μας
Καλωσήλθατε στην Ιστοσελίδα μας 2018-01-17T14:32:18+02:00
sillogosΤο 2001 ο αείμνηστος
Αντώνης Κοκκινέλης και μια ομάδα ενεργών συμπολιτών μας με αστείρευτη διάθεση προσφοράς και εμπειρία πολλών χρόνων στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Αργυρούπολης, δημιούργησαν τον Ολυμπιακό Ρυθμό. Έναν Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο που δραστηριοποιείται στη Ρυθμική, Αεροβική, Αισθητική Γυμναστική, καθώς και τη Γενική Γυμναστική, συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλους τους επίσημους αγώνες που διεξάγει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.), Επίσης αθλήτριες του συλλόγου μας συμμετείχαν στο Γκαλά Ρυθμικής καθώς και στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας 2004 στην Αθήνα.

Στο ετήσιο πρόγραμμα του συλλόγου περιλαμβάνονται πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, χριστουγεννιάτικες, αποκριάτικες και καλοκαιρινές γιορτές, εκδρομές, συμμετοχή σε αγωνιστικές εκδηλώσεις σαν το Διεθνές Meeting Γυμναστικής και το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής, αθλητικά Camps κ.α.
Ο σύλλογος συνεργάζεται με 8 έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές και 2 τεχνικούς συμβούλους. Στεγάζεται στο «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ» στην αίθουσα Ρυθμικής – Αεροβικής του Κλειστού Γυμναστηρίου Αργυρούπολης, χώροι που μας έχουν παραχωρηθεί από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου μας, όπως η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.
Τα μαζικά τμήματα του συλλόγου, τα οποία αποτελούν και το φυτώριο μας, πραγματοποιούν δύο φορές το χρόνο εκδηλώσεις στις οποίες μέσα από την παρουσίαση των προγραμμάτων τους, οι γονείς έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν την βελτίωση των παιδιών τους.
Από τον πρώτο χρόνο ο Σύλλογος μας είχε μια αλματώδη ανοδική πορεία, η οποία τον καθιέρωσε ως πρώτη δύναμη στον αθλητικό χώρο της Ρυθμικής και Αεροβικής Αγωνιστικής Γυμναστικής, κατακτώντας κάθε χρόνο μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις. Σήμερα ο Σύλλογος έχει στο δυναμικό του περίπου 200 αθλήτριες οι οποίες συμμετέχουν ενεργά σε αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και στα Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, από το 2005 μέχρι σήμερα ο σύλλογος μας είναι πρωταθλητής Ελλάδος στην Αεροβική αγωνιστική Γυμναστική και στην Ρυθμική εναλλάσεται πάντα στην πρώτη και δεύτερη θέση.
Από το 2004 ο επικεφαλής προπονητής της Αεροβικής Γυμναστικής του συλλόγου μας Δημήτρης Πολύζος είναι ταυτόχρονα και Ομοσπονδιακός Προπονητής στην Εθνική Ομάδα Αεροβικής της Ε.Γ.Ο. Επιλογές που επιβραβεύουν το σύλλογο μας για το υψηλό επίπεδο των προπονητών/προπονητριών που επιλέγονται για να γυμνάζουν τα παιδιά μας.
Έξι (6) αθλήτριες της Αγωνιστικής Ρυθμικής της ομάδας των Νεανίδων του συλλόγου μας, κλήθηκαν το καλοκαίρι του 2005 σε τεστ επιλογής, όπου επιλέγησαν όλες για την στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ Νεανίδων. Δύο από αυτές η Γεωργοβασίλη Αλεξάνδρα και Κωνσταντίνου Μαρία ήταν στην βασική ομάδα και έλαβαν μέρος στο 23ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο του 2007.
Στο 24ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2008, συμμετείχε η Αθλήτρια του συλλόγου μας Φίλου Βαρβάρα σε πρόγραμμα με στεφάνι, όπου κατέλαβε την 9η θέση.
Στην Αγωνιστική Αεροβική Γυμναστική οι αθλήτριες μας συμμετείχαν με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Βουλγαρία το 2004, στο 5o Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ουγγαρία το Νοέμβριο του 2007 στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Ούλμ της Γερμανίας τον Απρίλιο του 2008 καθώς και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Λίμπερετς της Τσεχίας (17-22 Νοεμβρίου 2009) με σημαντικές επιτυχίες.
Από πλευράς Αεροβικής Αγωνιστικής Γυμναστικής τις Εθνικές Ομάδες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας  στελέχωναν οι περισσότερες αθλήτριες μας.
Στον Ολυμπιακό Ρυθμό η αγάπη μας για τα παιδιά είναι αυτή που εμπνέει το έργο μας και πρωταρχικός μας στόχος είναι να καλλιεργήσουμε σώμα και πνεύμα θέτοντας γερές βάσεις για το μέλλον τους, χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την αγάπη και την αστείρευτη όρεξη μας για δουλειά.
Τι κερδίζουν τα παιδιά;
Σωστή στάση σώματος, μυϊκή ενδυνάμωση, φυσική κατάσταση, ευλυγισία, πειθαρχία, ευγενή άμιλλα, συνεργασία, δημιουργικότητα… Έτσι ενώ ασχολούνται με το σώμα τους, διαμορφώνουν έναν ισχυρό και με ήθος χαρακτήρα.